Piemonte in Vespa®

Een 3 daagse ontdekkings tocht met een Vespa Piaggio naar de grote Piemontese wijnen, namelijk: De Barolo , De Barbaresco de Roero. Deze 3 wijnen zijn allen afkomstig van een Cepage, nl. de Nebbiolo druif,die nergens anders zich zo kan aarden als in deze streek. Deze wijnen gaan hand in hand samen met de Piemontese Gastronomie. Het is niet per toeval dat de slow food organisatie hier zijn wortels heeft!
Ontdek alle voorstellen

Toscana in Vespa®

Een 4 daagse tour met een Vespa in een van de gekendste streken in Italie, waar de kunst,de gastronomie, de cultuur en bovenal L'Art de vivre de leidraad is in deze reis. Wij stellen U 4 verschillende routes voor, namelijk de Chianti route,de Etrusken route,De Montespertoli route en de Montagnola route.
Ontdek alle voorstellen

Umbria in Vespa®

Welkom in het groene Umbrië , de tuin in  hartje Italië. Minder gekend dan haar buur Toscane, maar een concentraat van de italiaanse « joie de vivre » met een opeenvolging van prachtige diepe valleien en zachte heuvels.
Wandelend door de regio, zal U talrijke getuigenissen van de rijkdom van  het patrimonium op architecturaal, artistiek en religieus vlak ontdekken : van overblijfselen uit de Etruskische en Romeinse beschaving tot perfect bewaarde middeleeuwse stadjes, op de toppen van de heuvels en met kerken gedecoreerd door befaamde  meesters uit Umbrië.
Ontdek alle voorstellen

Marche in Vespa®

Een nieuwe formule van 4 of 5 nachten voor in Le Marche. Een prachtige en rijke regio in Italie die zeker meer dan de moeite waard is om ontdekt te worden.
De 4verschillende routes zijn verweven rond wijn, landschappen (zee, bergen en heuvels), kunst en cultuur en natuurlijk alle aandacht ook aan de streek gastronomie (U bent toch op vakantie nietwaar?).
Ontdek alle voorstellen

Lago di Garda®

De Garda heuvels, de regio van Veneto en de stad Verona hebben steeds een inspiratie bron geweest voor vele dichters waaronder 3 groot meesters, Dante Alighieri, J.W. Goethe en William Shakespeare.
Indien U zelfs niet poetisch gericht zijt zult U toch overwelmd worden door de schoonheid van het landschap dat U zult doorkruisen met Uw vespa gedurende 4 dagen.
Ontdek alle voorstellen

Slow Food Weekend in Fiat 500®

Indien U op 4 wielen verkiest te rijden biedt  Kalitumba Travel  U de mogelijkheid om de tours te ontdekken in een Fiat 500, het nieuwste wonder van Fiat. In de zomer bieden we U de gelegenheid om de Toscaanse heuvels en het glooiend landschap te ontdekken. In de winter geniet U  van een ontdekkingstocht in Fiat 500 in de regio van de Slow Food.
Ontdek alle voorstellen

Partnership

Kalitumba Travel, steeds op zoek naar excellentie,heeft als partner BRUSSELS AIRLINES uitgekozen
Visit site

Vespa ® is een gedeponeerd merk waarvan PIAGGIO & C S.p.A de esclusiviteit heeft

Piki Piki Tour by Kalitumba Travel

Piemonte, gelegen ten zuiden van Turin in de regio van Alba, het wereld centrum van de witte truffel, daar organiseert Kalitumba travel uw reis sinds 2003, uw vakantie of verschillende Slowfood tours per Vespa, de meest gekende scooter in de wereld. In de regio van de grote wijnen zoals De Barolo, Barbaresco en Roero wijnen organiseert Kalitumba travel verschillende excursies achter het stuur van een originele vespa 125 CC .U kunt de vespa huren of een vierdaags verblijf boeken, of simpelweg a la carte.

Toscana, tussen Siena en Florence ligt het wereldberoemde San Gimignano( Uitgeroepen door de U.N.E.S.C.O tot werelderfgoed ) ,hier organiseert Kalitumba travel uw reis, vakantie of verschillende tours per Vespa en Fiat 500. Passie, dat vat nog het beste Toscane samen. In de kunst, het liefhebben, de gastronomie. Wijnbouw is in Toscane bijvoorbeeld een religie, een filosofie, maar nog meer een vorm van landbouw met een doorgedreven eerbied voor de natuur.
En uiteindelijk nadat we de apennijnen hebben doorkruist komen we toe in een regio van smaken en wondermooie landschappen.

Le Marche in Vespa een unieke kombinatie om deze nog niet gekende regio te ontdekken,terwijl U rijdt snuift U de geuren van het landschap op en geniet U ten volle van Uw vrijheid. De Verdicchio wijn, een unieke  witte wijn die zich héél gemakkelijk laat drinken.

Umbrië: De latijnse historicus  Plinius il Vecchio  beschrijft de bevolking uit Umbrië als : »gens antiquissima italiae » dwz een heel oud volk uit Italië. Ze installeerden zich inderdaad in deze regio in de  XXste eeuw voor  J.C.
Bij de Romeinen stonden zij bekend als een fier, moedig en loyaal volk, waardoor veel Pretorianen   (de persoonlijke lijfwachten van de romeinse keizer) gerecruteerd werden onder de Umbriërs.
Deze fierheid en trots die men vandaag nog altijd terugvindt bij de bewoners, heeft dus zeer oude  wortels.
"Ken je het land waar de citroenboom bloeit, / In donker loof de sinaasappel gloeit? / Waar 'n zwoele wind langs blauwe hemel strijkt, / De mirte stil en hoog de laurier prijkt?"
Met deze vraag, de meest romantische dichter, Johann Wolfgang von Goethe, beschreef zijn reis in Italie tussen het Garda Meer, de heuvels van Valpolicella met zijn wijnen Amarone en Recioto, en de stad Verona met zijn geliefden.

  • Abonnementen
    • Verplicht veld
      Onjuist formaatVerplicht veld
      U moet akkoord gaan met de privacy-beleid voort te zetten

 

Kalitumba Travel - Tel. +39 0172 410 312 | Mob. +39 339 816 14 94 | P.IVA 02932750041 | Aut. prov: 101-109542/2003 Lic. 25709/2003/1 VAR:1/2/2011 15-5-4